Bacsó Béla utca

Év
2021-2023
Program
Bacsó Béla utca megnyitása
Státusz
aktuális
Kategória
helyteremtés

2021 június és októbere között az Józsefvárosi Önkormányzat ideiglenes forgalmi rendet vezetett be a Bacsó Béla utca, Vásár utca és Bérkocsi utca közötti szakaszán, és átadta a gyalogosok számára az utcát. A tesztidőszak arra szolgált, hogy megnézzük milyen hatással van a környékre az új forgalmi rend.

A projekt egyik célja az volt, hogy a járványhelyzetben minél több szabad teret biztosítsunk a városlakóknak. Másrészt az önkormányzat szeretett volna nagyobb teraszt biztosítani a vendéglátóhelyeket számára, ezzel is segítve őket, ebben a nehéz helyzetben.

A Rév8 kisebb beavatkozásokkal próbálta a szürke aszfalt burkolatú utcát feldobni. A szakasz két végét dézsás növények jelezték, színes girlandok kerültek ki, illetve a lakókkal közösen kifestettük az aszfaltot. Októberben pedig egy Szomszéd ünnepet rendeztünk a Bacsó Béla utcában.

A tesztidőszak után a Közösségi Részvételi Iroda munkatársaival közösen kérdőíves felmérést végeztünk, ahol megkérdeztük az utca lakóinak véleményét a tesztidőszakról. A visszajelzések egyértelműen pozitívak voltak, mind az ott lakók és a vendéglátósok részéről. A kérdőívet összesen 444-en töltötték ki. A válaszadók 90%-a egyetért a Bacsó Béla utca érintett szakaszának átmeneti megnyitásával, sőt a többség azt szeretné, hogy a forgalmi rend így maradjon.

A kérdőíves kutatás és a nyár tapasztalatai alapján az Önkormányzat képviselő-testülete előreláthatóan 2022 elején fog döntést hozni az érintett szakasz újbóli megnyitásáról, valamint a Bacsó Béla utca teljes hosszának megújításáról.

A felmérés részletes eredményei itt olvashatók.