Klímastratégia

Év
2018-2021
Program
Klímastratégia
Státusz
lezárult
Kategória
zöld

2018-ban indult Józsefváros klímastratégiájának kidolgozása és a hozzá kapcsolódó szemléletformáló tevékenységek szervezése. A projekt célja – a józsefvárosiak elképzeléseivel összhangban – egy klímabarát, közösség-centrikus, élhető és egészséges Józsefváros létrehozásához szükséges stratégia megalkotása.

A klímastratégia tervezet alapját a helyi dokumentumok és adatok, online kérdőívek és az érintettek körében lezajlott három workshop eredményei szolgáltatták. A dokumentumot 2021 áprilisában véleményezhette a lakosság, valamint partneri egyeztetések keretében az érintett szervezetek és önkormányzatok is. A visszajelzéseket beépítve 2021 májusában készült el az a tervezet, mely a képviselőtestület elé kerülhet elfogadásra.

Mindeközben több szemléletformáló program is lezajlott. A Covid-19 járvány megnehezítette a helyi lakosok bevonását, de online kérdőívek segítségével és online eseményeken keresztül lehetőség nyílt a kétoldalú kommunikációra. Ezt a célt szolgálja a zold8.com projekt aloldal is, ahol a klímaváltozáshoz kapcsolódó hírek, információk és projektesemények kerülnek megosztásra. A projekt részeként a gyerekeket is megszólítottuk, két alkalommal rendeztünk számukra tanulmányi versenyt, az első forduló nyertesei már át is vehették díjaikat, a második forduló 2021 május végéig tart. Bízunk benne, hogy a projekt utolsó hónapjaiban megrendezésre kerülő offline rendezvényeken alkalmunk nyílik még több józsefvárosi lakost megismertetni a klímaváltozás helyi hatásaival és a tervezett megoldási lehetőségekkel.

A Rév8 fontos szerepet vállalt a program tervezésében, előkészítésében és a program projektmenedzsmentjében.

Projekt adatok

Megvalósítás időszaka: 2018-2021
Finanszírozás: pályázati forrás
Támogatások forrása: KEHOP-1.2.1-18-2018-00011
Támogatás összege: 20 millió forint (19 999 980 Ft)
Rév8 szerepe: projektmenedzsment
Együttműködő partnerek:
 Józsefváros Közösségeiért Nonprofit Zrt. (JKN)
Józsefvárosi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ (JSzSzGyK)
hd OPEN! Kft.
Honlap: http://zold8.com/